Schuurhuis

De infra en groen materieel specialist

Schuurhuis

Schuurhuis

Schuurhuis BV, dé specialist in hoogwaardige meetapparatuur, gereedschap en machines voor de GWW- en hovenierssector.

over Schuurhuis

Schuurhuis is al ruim 25 jaar een vertrouwd adres voor infrastructuursector en hoveniers. Het assortiment van de groothandel beslaat alles wat voor deze bedrijfstakken nodig is, zoals groot en kleine machines, meetapparatuur, handgereedschap, maar ook werkkleding en werkschoenen. Het bedrijf heeft zijn wortels in het kleine dijkdorp Zalk.

Geschiedenis

Schuurhuis senior begon vanuit huis met het verkopen van meetapparatuur voor de bouwsector en voor bestratingsbedrijven. “Ik hielp mijn vader af en toe en zo ben ik er ingegroeid” verteld Richard. Na een aantal jaren is Richard zelfstandig gestart met het repareren en verkopen van machines. Het ouderlijk huis was hier al snel te klein voor, waardoor er werd besloten om met de bedrijfsactiviteiten te verhuizen naar de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. Het bedrijf heeft hier naast een fysieke winkel ook de beschikking over een werkplaats met eigen monteurs en een meetcentrum. “Met dit meetcentrum zijn wij in staat om zelfstandig laserapparatuur te kalibreren en te keuren. In onze werkplaats verzorgen wij reparaties en onderhoud aan machines en gereedschappen.” Het bedrijf zit inmiddels ruim acht jaar op de huidige locatie, maar loopt steeds vaker tegen de grenzen van zijn groei aan. Uitbreiding is niet mogelijk op de huidige locatie, dus dan blijft een verhuizing als enige optie over.

Toekomst

Het nieuwe bedrijfspand aan de Zuiderzeestraatweg zorgt ervoor dat we voorbereid zijn op de toekomst, het is volledig energieneutraal en het wordt voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. Het nieuwe pand is geheel gebouwd naar onze eigen wensen, open ruimtes voor veel opslag en ruime werkplaatsen. Ook stelt de nieuwe locatie ons in staat flink uit te breiden voor de hoveniers.

Ondernemer

Voor Richard was al vroeg duidelijk dat hij zelfstandig ondernemer wilde worden. “De vrijheid die ik heb als eigen ondernemer is één van de belangrijkste drijfveren.” Al op de basisschool werd duidelijk dat Richard een geboren handelaar is. “Ik was van jongs af aan altijd al bezig met handeltjes op Marktplaats.” Dat dit uiteindelijk heeft geresulteerd in de groothandel die er nu staat geeft Richard een voldaan gevoel. “Maar ik doe dit niet alleen, maar met het hele team. Zonder hen zou dit bedrijf nooit zijn geworden tot wat het nu is. Ik vind het erg leuk om samen met hen tot een goed resultaat te komen.”

Ontwikkelingen

Richard hoopt de komende jaren landelijk nog verder te groeien. De grootste ontwikkeling in de markt zal de elektrificatie van het materieel zijn. “We zien een verschuiving van diesel naar elektriciteit. Ik heb op dit moment al één elektrische shovel in de verhuur, maar op termijn zal dit de standaard worden.” Ook trilplaten en zaagmachines zullen elektrisch aangedreven gaan worden. “Op deze verschuiving in de markt zijn wij goed voorbereid en op onze nieuwe locatie hebben wij nog meer ruimte om dit assortiment uit te breiden, besluit Richard zijn verhaal.”

www.schuurhuis.nl

De rol van Van Klompenburg

Richard:

“Van Klompenburg staat altijd voor ons klaar en heeft ons altijd goed bijgestaan in de flinke groei die we doormaken en door hebben gemaakt. De nieuwbouw van 2022 was toch wel een flinke stap voor ons, fiscaal, financieel en administraties zitten hier natuurlijk de nodige vraagstukken en voorbereidingen in. Van Klompenburg heeft ons super goed bijgestaan. Voor elk tak van de financiële sport hebben ze hun specialisten in huis, onze vast accountant is een erg fijne partner om mee te sparren op hoog niveau, maar wel met nuchter verstand.

Ook dat laatste maakt van Klompenburg uniek, zij blijven zoals ze zijn maar beseffen zich heel goed waar ze mee bezig zijn. De ideale partner op dit gebied!”